Kalendár úprav stránky

marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

TRI GÓLY ZA ŠESŤ MINÚT

 

Rátali s tromi bodmi, no prerátali sa. Všetko pokazili v priebehu štyroch minút. Osemdesiatšesť minút ich snaženia tak vyšlo navnivoč a nakoniec sa museli uspokojiť s remízou. Zápas 14. kola 7. ligy ObFZ Prešov medzi TŠK Terňa a TJ Družstevník Víťaz sa skončil nerozhodne 3:3. Góly strieľali: Adrián Pecúch, Martin Štofko a Ján Kračinovský resp. Ján Farkaš, Ladislav Uličný a Matúš Baloga.

„Všetko sme si to sami pokazili,“ dal sa počuť tajomník domáceho klubu Miroslav Pastirčák. A pokračoval v rozprávaní: „Trúfali sme si na víťazstvo a za stavu 2:0 snáď nikto z nás nepochyboval o úspechu. No potom to prišlo – 64., 66. a 68. minúta – tri inkasované góly – a to bola poriadna facka, akú nikto nečakal. Ešteže sa futbalový pánbožko nad nami zľutoval a privodil situáciu, ktorá viedla k faulu v našej šestnástke, po ktorom sme z pokutového kopu aspoň vyrovnali.“ Po výsledku, s ktorým sa M. Pastirčák ešte chvíľu nezmieri, uvažoval aj nad postavením v tabuľke. „Sme nováčikom súťaže, deviate miesto sa zdalo byť reálne, aj sme tak uvažovali, boli by sme s ním spokojní. No nič z toho teraz neplatí. Možno by aj, keby bol za stavu 3:3 premenil samostatný nájazd Adrián Pecúch. Dal náš prvý gól – mohol byť hviezdou zápasu. Na druhej strane, keď sa na to tak pozerám, dva góly z troch v našej sieti boli nechytateľné. Jeden po milimetrovej strele k ľavej žrdi, druhý z priameho kopu pod brvno. Ťažko sa s tým dalo niečo robiť, no platí, že im predchádzali naše chyby v strede poľa a v defenzíve.“

Bavili sme sa aj o trávniku, na ktorom sa v Terni hralo. Daždivé počasie uplynulých dní na ňom zanechalo stopy. Aj preto absentovala akákoľvek technika a skôr sa bojovalo. Hráči medzi sebou, ako aj so šmykľavými nástrahami na ihrisku.  „V ostatných rokoch sa to dalo, no nikde nie je napísané, že to tak musí byť vždy. Tentoraz, keď mám povedať svoj názor – a myslím, že rovnaký by zdieľali aj v iných kluboch, sa už prvá jarná predohrávka hrať nemala. Uvidíme, ako to bude v nedeľu a keď dajú kompetentní ďalšej predohrávke znova zelenú, budeme sa len modliť, aby sa v rozlúčke s jeseňou nikomu nič nestalo, lebo, všetci vieme, že v takých prípadoch ide aj o zdravie,“ zodvihol varovný prst M. Pastirčák.

A čo hostia? Tiež sú toho názoru, že futbal na takom teréne skôr trpel, akoby mal fanúšikom rozdávať radosť. „Bol na hranici regulárnosti,“ podčiarkol hrajúci tajomník TJ Družstevník Víťaz Peter Stašík. Na výsledok 3:3 má dva pohľady. Za stavu 2:0 si ho želal, za stavu 2:3 pochopiteľne už nie. „Cez prestávku náš hrajúci tréner Janko Farkaš zmenil rozostavenie. Zariskoval – buď to vyjde, alebo dostaneme ďalšie góly. Ako správny kormidelník pekným gólom sám zavelil k obratu. Na krídle v útoku mu sekundoval Juraj Kozák, ktorý mal prsty vo všetkých našich góloch. Za šesť minút sme otočili. Bolo to niečo fantastické, no k výnimočnosti tomu chýbalo premeniť rýchly brejk na náš štvrtý gól a… Škoda, nevyšlo to.“ Pochvala sa ušla strážcom pravidiel. „Rozhodcovia? Tých sme na ihrisku skoro neregistrovali,“ odznelo na adresu dvojice Miroslav Kožlej, Lukáš Hlavatý. Ciele? „Stred tabuľky, lenže aj oň to bude tuhý boj.“ 

Foto: Viktor Zamborský

zdroj:http://www.obfz-presov.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1981:volby&catid=19:obfz

Prílohy


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto: